Prženi oslić u sosu od krastavaca

Prženi oslić u sosu od krastavaca

Autor: | 05/10/2013

0

Sastojci:

  • 500 g fileta oslića
  • 2 parčeta hleba
  • 1 dl mleka
  • 4 jajeta
  • 1 glavica luka
  • 1/2 veze peršuna
  • 100 g brašna
  • 3 dl ulja
  • 200 g prezli
  • začin C, biber

Za sos:

  • 300 g kiselih krastavaca
  • 125 g putera
  • 3 kašike brašna
  • 4 dl mleka
  • 1 dl kisele pavlake
  • začin C

Priprema:

1. Filete oslića samleti u mašini za meso, luk i peršun sitno iseckati, hleb potopiti u mleko te ga iscediti i izmrviti.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveni oslić, hleb, 2 jajeta, luk i peršun, pa začiniti po ukusu.
3. Od pripremljene mase oblikovati kuglice. Svaku kuglicu uvaljati u brašno, potom u umućena jaja i na kraju u prezlu, te pržiti u dubokoj masnoći dok ne porumene. Pržene kuglice servirati u sosu od kiselih krastavaca.

Sos od krastavaca:

1. U dubljoj šerpi otopiti puter pa dodati brašno i pržiti 1-2 minuta, zatim sipati mleko i kuvati uz stalno mešanje dok se masa ne zgusne. U prohlađen sos umešati kiselu pavlaku.

2. Kisele krastavce iseći na štapiće, dodati ih sosu, dobro promešati i začiniti po ukusu.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još