Sastojci:
- 3 kg celera
- 300 g brašna
- 3 dl ulja
- 2 kg teletine
- 1 pakovanje tosta
- 2 veze peršuna
- 1 l mleka
- 5 dl ovčijeg kiselog mleka
- 5 dl biljne pavlake
- začin C, biber
Priprema:
1. Teletinu i očišćen celer iseći na kocke, a peršun sitno iseckati.
3. U šerpu od 15 litara sipati 10 litara vode pa dodati celer i kuvati ga dok ne omekša. Kuvani celer izmiksati, sjediniti sa vodom u kojoj se kuvao, te dodati kuvanu teletinu zajedno sa supom.
4. U manjoj šerpi napraviti zapršku od ulja i brašna, sipati u čorbu od celera pa kuvati uz povremeno mešanje dok čorba ne dobije željenu gustinu.
5. Pred kraj kuvanja, umešati kiselo mleko, obično mleko i začiniti po ukusu.
6. Tost ispeći, iseći ga na manje kocke i njime posuti gotovu čorbu. Čorbu dekorisati peršunom i biljnom pavlakoom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)