Sastojci:
- 400 g šampinjona
- 400 g bukovača
- 400 g šitaka
- 2 paprike babure
- 1 veza mladog luka
- 300 g pelata paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 1 dl kisele pavlake
- 1 dl neutralne pavlake
- 100 g bekon slanine
- 1/2 veze peršuna
- 5 dl goveđe supe
- 1 kašika mlevene paprike
- 4 kašike ulja
- 1 kašika brašna
- začin C, biber
Priprema:
1. Pečurke oprati i iseći na četvrtine, bekon slaninu i papriku na štapiće, mladi luk na kolutove, pelat paradajza na kocke, a crni luk i peršun sitno iseckati.
3. Pred kraj dinstanja dodati mlevenu papriku, hladnu zapršku (mešavinu vode i brašna) i začiniti po ukusu. U gotovo jelo umešati neutralnu i kiselu pavlaku, posuti peršunom i služiti uz pire krompir.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)