Sastojci:
- 1 kg mlade boranije
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 manji koren celera
- 1 šargarepa
- 2 žumanceta
- 2 dl pavlake
- 1 kašika gustina
- 1 veza mirođije
- 2 kašike putera
- začin C, biber
Priprema:
1. Boraniju očistiti i iseći na manje komade, luk i mirođiju sitno iseckati, celer i šargarepu očistiti te izrendati na krupno rende.
3. U omekšalo povrće dodati mirođiju i začiniti po ukusu. Pred kraj kuvanja varivo posuti sa malo gustina kako bi se zgusnulo, a zatim dodati mešavinu pavlake i žumanaca.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)