Sastojci:
- 800 g fileta oslića
- 3 jajeta
- 3 kriške hleba
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1/2 veze peršuna
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- 100 g bekon slanine
- 50 g dimljene suve slanine
- mešavina začina
- so, biber
Priprema:
1. Filete oslića skuvati u slanoj vodi, ocediti ih od suvišne tečnosti, kriške hleba natopiti vodom, a potom ih dobro ocediti i izmrviti. Peršun, slaninu, crni i beli luk sitno iseckati.
3. Od odstojale mase oblikovati pljeskavice.
4. Roštilj premazati suvom slaninom, poređati pljeskavice i peći ih sa obe strane kako bi porumenele.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)