Sastojci:
- 400 g kiselog testa
- 2 glavice crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1 paprika babura
- 1 ljuta papričica
- 600 g mešanog mlevenog mesa
- 1/2 veze peršuna
- 3 dl jogurta
- 2 dl kisele pavlake
- 1 kašika brašna
- 0,5 dl ulja
- začin C, biber, so
Priprema:
1. Papriku baburu i crni luk iseći na kockice, ljutu papričicu na kolutove, a peršun i beli luk sitno iseckati.
3. U omekšalo povrće dodati meso i peršun, začiniti po ukusu, pa dinstati još 15 minuta, uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Radnu površinu posuti brašnom, pa po njoj razvući nadošlo kiselo testo na debljinu od 5 mm. Po testu ravnomerno rasporediti mesni fi l pa ga urolovati, te rolat iseći na kriške širine 5 cm.
5. Zemljanu posudu nauljiti i po dnu poređati punjeno, rolovano testo, te staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 180 °C 45 minuta.
6. Posebno pomešati jogurt, pavlaku i malo belog luka te začiniti po ukusu. Pečenu roladu izvaditi iz rerne pa preliti pripremljenim sosom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)