Sastojci:
- 2 veća pileća bela mesa
- 100 g suvog vrata
- 16 tankih listova šunke
- 8 manjih kiselih krastavaca
- 4 šnite sira trapista
- 8 crnih maslina
- 16 špargli iz konzerve
- 1 glavica crvenog luka
- 2 šargarepe
- 1 praziluk
- 1/4 glavice kupusa
- 0,5 ml ulja
- začin C, biber
Priprema:
1. Pileća prsa preseći na pola, te svaku polovinu zarezati po sredini i istanjiti tučkom za meso. Suvi vrat i kisele krastavce iseći na štapiće, luk na kolutove, praziluk i kupus na tanke rezance, a šargarepu izrendati.
3. Punjene šnicle i umotane špargle propržiti na vrelom ulju da porumene, šargarepu, kupus i praziluk blanširati u slanoj vodi 5 minuta dok ne omekšaju.
4. Blanširano povrće staviti na tacnu za služenje, preko njega poslagati pečene šnicle, a na vrh svake šnicle zabosti jedro. Špargle prepoloviti pa poslagati sa svake strane šnicle po četiri kako bi izgledale kao vesla, a kolutove luka poslagati odgore po šnicli.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)