Sastojci:
- 4 veće teleće šnicle
- 4 kašike paradajz pirea
- 1 kašika senfa
- 2 dl juneće supe
- 3 kisela krastavca
- 1 veća glavica luka
- 2 dl jogurta
- 300 g šitaki gljiva
- 2 kašike brašna
- 0,5 dl ulja
- mešavina začina, so, biber
Priprema:
1. Kisele krastavce i luk iseći na kocke, a šitake na rezance.
3. U manjoj posudi umutiti dve kašike paradajz pirea sa senfom, pa dobijenom mešavinom premazati pletenice.
4. Pletene šnicle propržiti na vrelom ulju kako bi porumenele, a potom ih dinstati uz povremeno dolivanje juneće supe po potrebi.
5. Na malo ulja propržiti luk, dodati šitake, krastavce i ostatak paradajz pirea, pa dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
6. Kada šitake omekšaju, sipati jogurt, začiniti po ukusu, te poklopiti i dinstati na umerenoj temperaturi još 10 minuta. Pred kraj dinstanja, začiniti jelo po ukusu, posuti ga brašnom, promešati i kuvati da se masa zgusne.
7. U tanjir za služenje sipati dinstano povrće, a odgore poslagati pletenice.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)