Za kore:
- 5 belanaca
- 150 g šećera
- 1 kašika brašna
- 150 g mlevenih oraha
Za fil:
- 5 žumanaca
- 125 g šećera
- 1 vanil šećer
- 250 g putera
- 100 g čokolade
Za dekoraciju:
- 100 g krupno seckanih oraha
- 50 g čokolade
- 1 kašika ulja
Kore:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, pa postepeno dodavati šećer i mutiti sve vreme. Na kraju dodati brašno i orahe, te polako promešati varjačom.
2. Pravougaoni pleh obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu, poravnati je kašikom, pa peći 20 minuta na 180 °C.
3. Pečenu koru odvojiti od papira i iseći je na 4 trake jednake dužine.
Fil:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti žumanca i šećer te kuvati na pari mešajući sve vreme dok se masa ne zgusne. Dodati izlomljenu čokoladu, pa nastaviti sa mešanjem dok se čokolada ne otopi.
3. Posebno umutiti puter i vanil šećer, te dodati u fil i promešati.
Finalni postupak:
1. Pečene kore premazati pripremljenim filom, naslagati jednu na drugu i ostaviti da se ohladi.
2. Ohlađen šnit preseći po dužini dijagonalno kako bi se dobila dva trouglasta oblika.
3. Spojiti dva trouglasta dela tako da se dobije izgled piramide.
4. Piramidu premazati ostatkom fila i utisnuti seckane orahe. Čokoladu otopiti na malo ulja pa preliti preko torte.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
25/11/2024
Saznajte višeNovo na tržištu: Muči vas kamen u bubregu ili žuči? Dijalitička voda - saveznik koji leči
Dijalitička voda, savršen saveznik protiv kamena u bubregu
25/11/2024
Saznajte višeRecept Slavice Rokvić za posne paprike, njena porodica ih obožava
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/11/2024
Saznajte višeRokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte višeNeda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)