Špagete sa umakom od tunjevine

Špagete sa umakom od tunjevine

Autor: | 30/08/2013

0

Sastojci:

  • 1 pakovanje špageta
  • 150 g tunjevine iz konzerve
  • 1 praziluk
  • 100 g zelenih maslina bez koštice
  • 400 g paradajz pelata
  • 3 dl soka od paradajza
  • 1 kašika gustina
  • 1/2 veze peršuna
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • mešavina začina, so
  • bosiljak, biber

Priprema:

1. Praziluk iseckati na kockice, paradajz pelat na krupnije kocke, masline na kolutove a peršun što sitnije. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne masnoće, a špagete obariti u slanoj vodi.

2. Na malo ulja propržiti praziluk kako bi omekšao, a zatim dodati paradajz pelat, pa dinstati dok se ne dobije kompaktna masa. Zatim sipati sok od paradajza, dodati tunjevinu, peršun, bosiljak i ostale začine po ukusu, te nastaviti kuvanje još pet minuta.
3. Pred kraj kuvanja umešati hladnu zapršku (mešavinu gustina i malo vode), te kuvati još tri minuta, mešajući sve vreme kako bi se dobila željena gustina.
4. Obarene špagete ocediti od suvišne tečnosti, pa preliti pripremljenim umakom od tunjevine.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još