Sastojci:
- 1 pakovanje špageta
- 150 g tunjevine iz konzerve
- 1 praziluk
- 100 g zelenih maslina bez koštice
- 400 g paradajz pelata
- 3 dl soka od paradajza
- 1 kašika gustina
- 1/2 veze peršuna
- 5 kašika maslinovog ulja
- mešavina začina, so
- bosiljak, biber
Priprema:
1. Praziluk iseckati na kockice, paradajz pelat na krupnije kocke, masline na kolutove a peršun što sitnije. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne masnoće, a špagete obariti u slanoj vodi.
3. Pred kraj kuvanja umešati hladnu zapršku (mešavinu gustina i malo vode), te kuvati još tri minuta, mešajući sve vreme kako bi se dobila željena gustina.
4. Obarene špagete ocediti od suvišne tečnosti, pa preliti pripremljenim umakom od tunjevine.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)