Sastojci:
- 1 pakovanje špageta
- 150 g tunjevine iz konzerve
- 1 praziluk
- 100 g zelenih maslina bez koštice
- 400 g paradajz pelata
- 3 dl soka od paradajza
- 1 kašika gustina
- 1/2 veze peršuna
- 5 kašika maslinovog ulja
- mešavina začina, so
- bosiljak, biber
Priprema:
1. Praziluk iseckati na kockice, paradajz pelat na krupnije kocke, masline na kolutove a peršun što sitnije. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne masnoće, a špagete obariti u slanoj vodi.
3. Pred kraj kuvanja umešati hladnu zapršku (mešavinu gustina i malo vode), te kuvati još tri minuta, mešajući sve vreme kako bi se dobila željena gustina.
4. Obarene špagete ocediti od suvišne tečnosti, pa preliti pripremljenim umakom od tunjevine.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)