Sastojci:
- 250 g dimljenih pilećih bataka
- 1 tikvica srednje veličine
- 1 praziluk
- 1 šargarepa
- 60 g pirinča
- 2 kašike gustina
- mešavina začina
- ulje
Priprema:
1. Dimljene pileće batake odvojiti od kostiju i iseći na kockice.
3. Na malo ulja propržiti praziluk i šargarepu, a zatim dodati dimljenu piletinu te i nju kratko propržiti.
4. Naliti vodom, a kada proključa, kuvati na umerenoj temperaturi još 20 min. Potom dodati pirinač i nastaviti sa kuvanjem.
5. U napola kuvan pirinač dodati tikvice i začine po ukusu i nastaviti sa kuvanjem. Kada svi sastojci omekšaju, dodati mešavinu gustina sa malo vode te kuvati dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)