Sastojci:
- 250 g dimljenih pilećih bataka
- 1 tikvica srednje veličine
- 1 praziluk
- 1 šargarepa
- 60 g pirinča
- 2 kašike gustina
- mešavina začina
- ulje
Priprema:
1. Dimljene pileće batake odvojiti od kostiju i iseći na kockice.
3. Na malo ulja propržiti praziluk i šargarepu, a zatim dodati dimljenu piletinu te i nju kratko propržiti.
4. Naliti vodom, a kada proključa, kuvati na umerenoj temperaturi još 20 min. Potom dodati pirinač i nastaviti sa kuvanjem.
5. U napola kuvan pirinač dodati tikvice i začine po ukusu i nastaviti sa kuvanjem. Kada svi sastojci omekšaju, dodati mešavinu gustina sa malo vode te kuvati dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)