Sastojci:
- 800 g ćurećeg belog mesa
- 2 kašike gustina
- 3 dl neutralne pavlake
- 120 g kiselih krastavaca
- 100 g mesnate slanine
- 1 kašika senfa
- 2 dl juneće supe
- mešavina začina
- 250 g pirinča
- 4 kašike ulja
- šafran, so
Priprema:
1. Mesnatu slaninu iseći na štapiće, a kisele krastavce izrendati na krupno rende.
3. Na masnoći od pečenja propržiti slaninu, pa dodati neutralnu pavlaku, mešavinu juneće supe, gustin i začine po ukusu. Sve zajedno kratko prokuvati da se dobije željena gustina. Zatim vratiti ćuretinu, dodati rendane kisele krastavce i nastaviti sa dinstanjem dok meso ne omekša.
4. Pirinač obariti u slanoj vodi sa malo šafrana, ocediti ga od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)