Punjeni biftek

Punjeni biftek

Autor: | 16/08/2013

0

Sastojci:

  • 1,5 kg junećeg bifteka
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 kašike prezli
  • 100 g mesnate slanine
  • 250 g pileće džigerice
  • 1 jaje
  • 50 g pirinča
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika gustina
  • 1 kašičica seckanog peršuna
  • 4 kašike ulja
  • 2 dl juneće supe
  • mešavina začina, biber

Način pripreme:

1. Juneći biftek očistiti od žilica, a potom pomoću noža u sredini napraviti udubljenje za punjenje.

2. Pileću džigericu očistiti od opne i žilica pa iseći na kockice.
3. Crni luk i mesnatu slaninu takođe iseći na kockice.
4. Pirinač obariti u slanoj vodi te ga procediti od suvišne tečnosti.
5. Na malo ulja propržiti crni luk a zatim dodati slaninu te i nju kratko propržiti.
6. Potom dodati pileću džigericu i pržiti je dok ne omekša. Skloniti sa ringle pa dodati pirinač, jaje, peršun i prezle. Začiniti po ukusu i dobro izmešati.
7. Pripremljenom smesom napuniti biftek te ga uvezati kuhinjskim koncem kako bi zadržao željeni oblik.
8. U nauljenu tepsiju staviti biftek i preliti ga junećom supom. Pokriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 60 min. Zatim ukloniti foliju i nastaviti sa pečenjem dok ne porumeni.
9. Biftek izvaditi a masnoću u kojoj se pekao procediti. U sat od pečenja dodati razmućeni gustin sa malo vode i senf. Doliti 2 dl vode i kratko prokuvati da se dobije odgovarajuća gustina.
10. Pripremljenim umakom preliti biftek i poslužiti ga uz bareno povrće po želji.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još