Sastojci:
- 1,5 kg junećeg bifteka
- 1 glavica crnog luka
- 3 kašike prezli
- 100 g mesnate slanine
- 250 g pileće džigerice
- 1 jaje
- 50 g pirinča
- 1 kašika senfa
- 1 kašika gustina
- 1 kašičica seckanog peršuna
- 4 kašike ulja
- 2 dl juneće supe
- mešavina začina, biber
Način pripreme:
1. Juneći biftek očistiti od žilica, a potom pomoću noža u sredini napraviti udubljenje za punjenje.
3. Crni luk i mesnatu slaninu takođe iseći na kockice.
4. Pirinač obariti u slanoj vodi te ga procediti od suvišne tečnosti.
5. Na malo ulja propržiti crni luk a zatim dodati slaninu te i nju kratko propržiti.
6. Potom dodati pileću džigericu i pržiti je dok ne omekša. Skloniti sa ringle pa dodati pirinač, jaje, peršun i prezle. Začiniti po ukusu i dobro izmešati.
7. Pripremljenom smesom napuniti biftek te ga uvezati kuhinjskim koncem kako bi zadržao željeni oblik.
8. U nauljenu tepsiju staviti biftek i preliti ga junećom supom. Pokriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 60 min. Zatim ukloniti foliju i nastaviti sa pečenjem dok ne porumeni.
9. Biftek izvaditi a masnoću u kojoj se pekao procediti. U sat od pečenja dodati razmućeni gustin sa malo vode i senf. Doliti 2 dl vode i kratko prokuvati da se dobije odgovarajuća gustina.
10. Pripremljenim umakom preliti biftek i poslužiti ga uz bareno povrće po želji.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)