Sastojci:
- 8 kora za pitu
- 4 jajeta
- 150 g feta sira
- 150 g griza
- 1,5 dl ulja,
- so
- 4 dl jogurta
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
- 8 prepeličjih jaja
- 150 g suvog vrata
- 450 g švapskog sira
- 1 jaje, so
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti rendani feta sir, 3 jajeta, ulje, jogurt, prašak za pecivo i griz. Dodati malo soli po ukusu i dobro izmešati.
2. Posebno pripremiti fil: suvi vrat sitno iseckati i pomešati sa švapskim sirom, dodati jedno jaje, malo soli i promešati.
3. Potom uzeti jednu koru za pitu i premazati sa malo fila od griza. Duž jedne strane kore staviti dugačak tanak štap (iglu za pletenje) pa urolovati ali ne do kraja, ostaviti oko 3 cm. Rolovanu koru naborati ka sredini, štap izvući a koru saviti ukrug tako da kraj kore koji nije uvijen bude sa unutrašnje strane kako bi se oblikovalo gnezdo. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još gnezda.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega oblikovana gnezda. Napuniti ih pripremljenim filom od sira a kore odozgo premazati umućenim jajetom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Pred kraj pečenja izvaditi iz rerne, u sredinu svakog gnezda razbiti jedno prepeličje jaje i vratiti kratko da se zapeče.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)