Teleća čorba s povrćem

Teleća čorba s povrćem

Autor: | 08/08/2013

0

Sastojci:

  • 300 g teletine
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 manje šargarepe
  • 1/2 crvene paprike
  • 1 tikvica
  • nekoliko cvetova karfiola
  • nekoliko cvetova brokolija
  • 2 krompira
  • 2 l vode
  • 2 lovorova lista
  • list celera i peršuna
  • mešavina začina
  • biber, ulje

Priprema:

1. Crni luk, šargarepu, crvenu papriku, tikvicu, brokoli i karfiol očistiti i izmiksati u multipraktiku.

2. Teletinu i krompir iseći na kockice.
3. Na malo ulja propržiti miksano povrće, a potom dodati teletinu i dinstati na umerenoj temperaturi dolivajući vodu po potrebi.
4. Kada je meso napola dinstano, sipati vodu, dodati krompir, lovorov list i začine po ukusu i nastaviti sa kuvanjem dok svi sastojci ne omekšaju.
5. Gotovu čorbu posuti seckanim listovima peršuna i celera.

Izvor: Dobra hrana

 

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još