Za testo:
- 300 g krompira
- 500 g mekog brašna
- 1/2 svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 dl ulja
- 1 dl mleka
- 1 jaje, so
Za fil:
- 350 g mlevenog mesa
- 1 jaje
- 3 kašike prezli
- 1 kašičica seckanog peršuna
Ostali sastojci:
- 3 dl ulja
Priprema:
Testo:
1. Krompir oguliti i iseći na kockice pa ga obariti u slanoj vodi. Potom ga ocediti od suvišne tečnosti, ostaviti da se ohladi i ispasirati.
3. U veću posudu sipati polovinu brašna, dodati pasirani krompir, nadošao kvasac, ulje, jaje i so te dobro izmešati. Postepeno dodavati preostalo brašno i neprestano mesiti dok testo ne počne da se odvaja od posude. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
Fil:
1. Sjediniti mleveno meso, jaje, prezle i seckani prešun pa dobro izmešati.
Finalni postupak:
1. Nadošlo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 1 cm.
2. Smesu od mesa oblikovati u valjak, a zatim je položiti duž jedne strane testa i urolovati.
3. Pripremljenu veknu staviti u zamrzivač da se stegne pa je zatim iseći na parčad debljine 1 cm.
4. Parčad pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)