Sastojci:
- 250 g krompira
- 150 g mladog luka
- 8 dl pileće supe
- 30 g putera
- 5 kašike ulja
- 3 dl jogurta
- 2 kašike limunovog soka
- 200 g šampinjona
- 4 kriške tosta
- mešavina začina, so, biber, bosiljak
Priprema:
1. Mladi luk iseći na kolutove, krompir oljuštiti i iseći na kocke, tost takođe iseckati na kocke, a šampinjone na listove.
3. U prženi luk dodati krompir i supu, te poklopiti i dinstati dok krompir ne omekša. Zatim sve izmiksovati u blenderu i vratiti u šerpu.
4. Jogurt naliti u šerpu, dodati šampinjone i začine, pa kuvati dok šampinjoni ne omekšaju.
5. Na malo ulja propržiti tost, bosiljak i mešavinu začina, te dodati u gotovu čorbu.
6. Neposredno pred služenje umešati sok od limuna i posuti percima mladog luka.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)