Perkelt od džigerice

Perkelt od džigerice

Autor: | 26/07/2013

0

Sastojci:

  • 600 g pileće džigerice
  • 3 glavice ljubičastog luka
  • 100 g mesnate slanine
  • 1/2 kašičice mlevene paprike
  • 0,5 dl slatkog crnog vina
  • 2 kašike soja sosa
  • 1 dl pileće supe
  • 1 kašika gustina
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 600 g krompira
  • 1 dl mleka, so
  • 40 g margarina
  • mešavina začina, ulje

Priprema:

1. Ljubičasti luk i mesnatu slaninu iseći na kockice.

2. Pileću džigericu preseći napola i očistiti od žilica.
3. Na malo ulja propržiti luk i slaninu a zatim dodati pileću džigericu i kratko je pržiti na umerenoj temperaturi. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok džigerica ne omekša.
4. Potom dodati slatko crno vino, soja sos i mlevenu papriku te kratko prodinstati.
5. Pred kraj dodati mešavinu gustina i pileće supe pa kuvati dok se ne zgusne.
6. Dinstanu džigericu začiniti po ukusu i posuti peršunom.
7. Krompir obariti u slanoj vodi a zatim ga procediti i ispasirati. Sjediniti sa margarinom i mlekom te umutiti mikserom.
8. Gotovu džigericu servirati uz pire krompir.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još