Sastojci:
- 1 pile (1,8 kg)
- 1 pomorandža
- 1 kašika meda
- 1 manji praziluk
- 250 g pileće džigerice
- 200 g šampinjona
- 60 g pirinča
- 0,5 dl ulja
- 2 dl supe od povrća
- 600 g prokelja
- 50 g margarina
- mešavina začina, so
Priprema:
1. Praziluk i pileću džigericu iseći na kockice, a šampinjone na listove.
3. Zatim dodati pirinač i malo propržiti, pa nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok pirinač na omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Pile natrljati začinima po ukusu te napuniti pripremljenim nadevom i otvor pričvrstiti čačkalicama.
5. Tepsiju nauljiti i u nju položiti punjeno pile. Preliti ga supom od povrća i pokriti folijom pa peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 60 min. Potom skloniti foliju.
6. Sjediniti sok od pomorandže sa medom i pripremljenom smesom prelivati pile tokom pečenja.
7. Prokelj obariti u slanoj vodi, ocediti ga od suvišne tečnosti i kratko propržiti na margarinu.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte višeDea Đurđević istopila 30 kilograma uz pomoć doručka od četiri namirnice
Doručak Dee Đurđević sastoji se od ovih namirnica
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)