Sastojci:
- 500 g tanjih fileta soma
- 2 manje tikvice
- 1/2 limuna
- 100 g listova slanine
- 300 g pelata paradajza
- 1 dl belog vina
- 2 dl supe od povrća
- 2 čena belog luka
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 100 g gaude
- mešavina začina
Priprema:
1. Filete soma uzdužno preseći napola, poprskati ih sokom od limuna i začiniti po ukusu.
3. File soma prekriti listom tikvice i slanine pa pažljivo urolovati i uviti u foliju. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još rolnica. Kuvati rolnice u ključaloj vodi 10 minuta, a potom ih izvaditi i ostaviti da se ohlade.
4. Posebno izmiksati pelat paradajza, maslinovo ulje, iseckan beli luk, belo vino i supu od povrća. Začiniti po ukusu.
5. Ohlađene barene rolnice izvaditi iz folije.
6. U odgovarajuću vatrostalnu posudu sipati polovinu smese od paradajza. Poslagati rolnice soma i preliti ostatkom smese. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 30 min. a zatim izvaditi iz rerne, posuti rendanom gaudom i vratiti dok se sir ne otopi.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)