Sastojci:
- 4 zemičke
- 10 jaja
- 1,5 dl mleka
- 8 listova praške šunke
- 150 g kačkavalja
- 3 dl ulja
- mešavina začina
Priprema:
1. Zemičke poprečno preseći napola da bi se od svakog komada dobile dve polovine.
3. Posebno umutiti 2 jajeta sa mlekom i začinima po ukusu. Izdubljene zemičke natapati u pripremljenu smesu od jaja, a zatim ih pržiti na vrelom ulju najpre sa jedne a potom i sa druge strane dok ne porumene. Vaditi ih na papirnu salvetu da upije suvišnu masnoću.
4. Na sredinu prženih zemički staviti list praške šunke i blago ga utisnuti. Zatim udubljenu sredinu šunke napuniti rendanim kačkavaljem. Preko sira razbiti po jedno jaje.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega punjene prženice. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok se jaja ne ispeku.
Izvor: Life Content
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)