Sastojci:
- 1 veći svinjski file
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 250 g pelata paradajza
- 1 veća crvena paprika
- 3 dl piva
- 1 kašika seckanog peršuna
- 4 kašike ulja
- 1 kašika brašna
- 400 g spiralne testenine
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Svinjski file iseći na trake, a crni luk i papriku na kockice. Beli luk ispasirati, a pelat paradajza izmiksati.
3. Potom dodati crvenu papriku. Kada paprika omekša, dodati pelat paradajza i začine po ukusu pa postepeno dolivati pivo i nastaviti sa dinstanjem.
4. Pred kraj dodati peršun, posuti sa malo brašna i kuvati dok se ne dobije željena gustina.
5. Spirale obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, a zatim ih ocediti od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz glavno jelo.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)