Sastojci:
- 300 g špageta
- 200 g praške šunke
- 350 g kačkavalja
- 2 dl pavlake
- 3 jajeta
- 150 g kečapa
- origano, so
- mešavina začina
Priprema:
1. Špagete obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja da se ne bi slepile, a zatim ih ocediti od suvišne tečnosti.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti obarene špagete, jaja, pavlaku, prašku šunku i 200 g rendanog kačkavalja. Dodati origano, začine po ukusu i polako promešati.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje. Od pripremljene smese uzimati gomilice pa ih smotati ukrug kako bi se dobio izgled gnezda i poslagati na papir za pečenje.
5. Gnezda od špageta posuti preostalim kačkavaljem i preliti sa malo kečapa. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)