Namaz od pečuraka i badema

Namaz od pečuraka i badema

Autor: | 16/07/2013

0

Sastojci:

  • 400 g šampinjona
  • 100 g badema
  • 50 g putera
  • 1 mala glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 dl belog vina
  • 2 kašike neutralne pavlake
  • 1 kašičica seckanog peršuna
  • dvopek, so
  • 150 g listova mesnate slanine

Priprema:

1. Pečurke iseći na listove, crni luk na kockice, a beli luk izrendati na sitno rende.
2. Na malo ulja u teflonskom tiganju propržiti crni i beli luk. Potom dodati šampinjone te i njih kratko propržiti.
3. Zatim sipati belo vino, dodati začine po ukusu i dinstati dok suvišna tečnost ne uvri.
4. Bademe samleti u blenderu i dodati u ohlađenu smesu od pečuraka. Sipati i 2 kašike pavlake te sve zajedno izmiksati da se dobije fina kremasta smesa. Ostaviti u frižideru da se stegne.
5. Pripremljenu paštetu premazati preko dvopeka i dekorisati listovima slanine.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još