Sastojci:
- 1 kg ćurećeg belog mesa u komadu
- 150 g tankih listova šunke
- 500 g gotovih njoka
- 8 dl mleka
- 2 dl neutralne pavlake
- 1 kašika gustina
- 300 g šampinjona
- mešavina začina, kari
Način pripreme:
1. Ćureće belo meso zarezati po sredini, a zatim pažljivo otvoriti i svaki kraj još jednom zaseći kako bi se dobila pravougaona šnicla.
3. Istanjenu šniclu prekriti listovima šunke pa urolovati i uvezati kuhinjskim koncem.
4. U odgovarajućoj dubljoj šerpi otopiti puter i ulje. Potom dodati rolovanu piletinu i propržiti na visokoj temperature sa svih strana da porumeni. Smanjiti temperature i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje mleka po potrebi.
5. Kada je ćuretina napola dinstana, dodati neutralnu pavlaku i šampinjone isečene na četvrtine pa dinstati dok meso ne omekša.
6. Pred kraj dodati razmućen gustin sa malo vode, začine po ukusu i kuvati dok se ne dobije željena gustina.
7. Njoke obariti u slanoj void sa nekoliko kapi ulja, a zatim ih procediti od suvišne tečnostii poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)