Sastojci:
- 4 paprike babure
- 1 paprika roga
- 1 manji praziluk
- 150 g pirinča
- 120 g seckanih oraha
- 120 g pečene paprike
- 120 g pelata paradajza
- seckani lista celera
- 8 dl supe od povrća
- 5 dl soka od paradajza
- 3 kašike brašna, ulje
- mešavina začina
Priprema:
1. Paprike babure izdubiti i očistiti od peteljki i semena.
3. Na malo ulja propržiti praziluk, a potom dodati pirinač te i njega kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje supe od povrća dok pirinač ne omekša.
4. Zatim dodati orahe, list celera, pečenu papriku i pelat paradajza i kratko propržiti.
5. Pripremljenim filom napuniti paprike babure i zatvoriti ih kockama roge.
6. Posebno na malo ulja propržiti brašno pa postepeno dodavati mešavinu soka od paradajza i supe od povrća. Kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
7. U sos dodati punjene paprike i kuvati dok paprike ne omekšaju.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)