Sastojci:
- 4 tikvice
- 200 g kačkavalja
- 1 manja glavica crnog luka
- 400 g pelata paradajza
- 80 g mariniranih šampinjona
- 100 g suvog vrata
- origano, ulje
- mešavina začina
Način pripreme:
1. Tikvicama odseći drške, a potom ih uzdužno preseći napola. Kašičicom pažljivo izdubiti sredinu i sitno je iseckati.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a potom dodati meso tikvica, pelat paradajza, oregano i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Pred kraj dinstanja dodati marinirane šampinjone i suvi vrat.
5. Izdubljene tikvice kuhinjskom četkicom premazati uljem i poslagati u nauljenu vatrostalnu činiju. Peći 15 min. u zagrejanoj rerni na 200 ºC.
6. Zatim ih izvaditi iz rerne i napuniti pripremljenim filom. Peći u zagrejanoj rerni još 20 min. Pred kraj pečenja tikvice izvaditi iz rerne, preko fila naneti listove kačkavalja pa vratiti dok sir ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novogodišnja dekoracija u domu Tamare Dragičević i Petra Benčine kao iz najlepše bajke
Jelka Tamare Dragičević je prelepo ukrašena
22/12/2024
Saznajte višeNugat kuglice po receptu Nine Janković, novogodišnja poslastica koja se topi u ustima
Recept Nine Janković za nugat kuglice obožavaće cela porodica
22/12/2024
Saznajte višeSnežna novogodišnja bajka bez jelke! Deca su bili dekorateri Mirkinog prazničnog doma
Dom Mirke Vasiljević i Vujadina Savića je u pravom novogodišnjem ruhu
21/12/2024
Saznajte višeHONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
HONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
20/12/2024
Saznajte višePosne palačinke spremne za 10 minuta: Bez mleka i jaja, a mekane kao duša
Posne palačinke za celu porodicu
20/12/2024
Saznajte više
Komentari (0)