Sastojci:
- 4 deblja svinjska kotleta (krmenadle)
- 200 g mladog sira
- 50 g švapskog sira
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica seckanog peršuna
- 1 kašičica seckanog vlašca
- 6 dl juneće supe
- 1 dl pavlake
- 1 kašika brašna
- 200 g šampinjona
- 700 g krompira
- 30 g putera
- 1 dl mleka, ulje
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Svinjske kotlete zaseći po sredini kako bi se dobili otvori za punjenje.
3. Posebno sjediniti izmrvljeni mladi i švapski sir, peršun, vlašac i začine po ukusu pa dobro izmešati.
4. Pripremljenim filom od sira napuniti krmenadle i zatvoriti ih čačkalicama.
5. Punjene krmenadle propržiti na malo ulja sa obe strane, a zatim nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje juneće supe po potrebi.
6. Kada meso omekša, dodati umućenu pavlaku sa brašnom, začine po ukusu i kuvati dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
7. Krompir očistiti i iseći na kockice, pa obariti u slanoj vodi. Potom ga ispasirati i sjediniti sa puterom, mlekom i začinima po ukusu i dobro izmešati.
8. Gotove kotlete poslužiti uz pire krompir.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)