Sastojci:
- 2 svinjska filea
- 400 g šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- 1 jaje
- 4 kašike prezli
- 3 dl soka od paradajza
- 1 dl belog vina
- 1 kašičica šećera
- 2 dl juneće supe
- mešavina začina
- ulje, biber
Način pripreme:
1. Svinjske filee očistiti od žilica, iseći na medaljone, istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
3. Na malo ulja propržiti crni luk pa dodati šampinjone i dinstati na umerenoj temperature dok pečurke ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja začiniti po ukusu.
4. Dinstane šampinjone ostaviti da se ohlade, a zatim u njih dodati jaje i prezle te promešati.
5. Na svaku šniclu staviti kašiku fila od pečuraka, a bočne stranice saviti ka unutra i urolovati.
6. Posebno umutiti sok od paradajza, belo vino, juneću supu, šećer i začine po ukusu.
7. U nauljenu vatrostalnu posudu poslagati rolnice sa završecima okrenutim nadole. Preliti ih pripremljenom mešavinom od paradajza da ugreznu i poklopiti folijom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 35 min. Potom skloniti foliju i peći dok meso ne omekša.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)