Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 400 g belog krompira
- 1 jaje
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 4 kašike prezli
- 60 g putera
- 2 kašike brašna
- 5 dl mleka
- 2 dl neutralne pavlake
- 200 g kačkavalja
- 2 dl ulja
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Crni i beli luk očistiti i što sitnije iseckati.
3. Sjediniti mleveno meso, krompir, jaje, crni i beli luk, prezle i začine po ukusu. Sve sastojke dobro izmešati.
4. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati ćuftice. Potom ih propržiti na vrelom ulju da porumene.
5. Posebno otopiti puter i na njemu propržiti brašno. Dolivati mleko i mešati dok se ne zgusne. Na kraju dodati neutralnu pavlaku, kačkavalj i začine po ukusu i promešati.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti pa u nju poslagati pržene ćuftice i preliti ih pripremljenim sosom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)