Sastojci:
- 50 g arapskog kus-kusa
- 150 ml pllećeg bujona
- 300 g mlevane jagnjetine
- 1 kašika meda
- 1 kašičica nastrugane kore limuna
- 1 prstohvat ruzmarina
- so i biber
- 50 g ovčijeg sira
Za garnirung:
- 4 komada arapskih lavaš pita
- 200 g svežeg spanaća
- 10 kom čeri paradajza
- humus, baba ganuš ili kiopolo
Način prireme:
1. Prelijte kus-kus vrućim pilećim bujonom i pokrijte providnom folijom.
2. U drugu činiju stavite mlevenu jagnjetinu, dodajte med, narendanu koru limuna i začine. Dodajte nabubreli kus-kus. Pažljivo umesite rukama mleveno meso. Nakon toga dodajte krupno izdrobljani sir i ponovo promešajte.
3. Mokrim rukama napravite ćuftice. Ispecite ih u vrućem teflonskom tiganju sa svih strana.
4. Zapecite ćuftice i u rerni na 180 stepeni.
5. Namažite lavaš pitice humusom, tzatzikijem ili baba ganušom. Odozgo stavite nekoliko svežih listića spanaća, čeri paradajz i ćuftice.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)