Francuski krompir

Francuski krompir

Autor: | 25/06/2013

0

Sastojci:

 

  • 1 kg krompira
  • 200 g suvog vrata
  • 4 jajeta
  • 200 g kačkavalja
  • 70 g margarina
  • 2 pune kašike brašna
  • 5 dl mleka
  • 40 g parmezana
  • 100 g domaće kobasice
  • mešavina začina
  • 2 kašike ulja

 

Priprema:

 

1. Krompir zajedno sa ljuskom obariti, a potom oguliti i izrendati na krupno rende.
2. Jaja takođe obariti, oljuštiti i iseći na kolutove.
3. Suvi vrat iseći na kockice, domaću kobasicu na kolutove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
4. Posebno u šerpi otopiti margarin pa dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko uz neprestano mešanje dok se sos ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati parmezan i začine po ukusu.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju preručiti rendani krompir, posuti ga suvim vratom i polovinom kačkavalja.
6. Zatim preliti bešamel sosom, odozgo utisnuti kolutove jaja i kobasica te posuti preostalim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok sir ne porumeni.

 

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još