Sastojci:
- 700 g ćurećeg belog mesa
- 100 g mesnate slanine
- 70 g suvih šljiva
- 70 g suvih kajsija
- 60 g kikirikija
- 2 čena belog luka
- 1 dl belog vina
- 1 glavica crnog luka
- 0,5 dl soja sosa
- 1 kašika seckanog peršuna
- 200 g pirinča
- šafran
- 1 kašika gustina
- 3 kašike ulja
- so, biber
Priprema:
1. Crni luk iseći na kockice, mesnatu slaninu, kajsije i suve šljive na štapiće, a beli luk što sitnije iseckati. Ćuretinu iseći na krupnije kocke.
3. Dodati ćureće belo meso i kratko propržiti da promeni boju. Zatim doliti belo vino i dinstati na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša. Tokom dinstanja po potrebi dolivati vodu.
4. Pred kraj dinstanja dodati suve kajsije i šljive, seckani list peršuna, soja sos i kikiriki.
5 Dinstati dok svi sastojci ne omekšaju. Potom jelo posuti gustinom, začiniti po ukusu i kratko prokuvati da se dobije odgovarajuća gustina.
6. Pirinač obariti u slanoj vodi sa malo šafrana i nekoliko kapi ulja. Zatim ga procediti od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)