Sastojci:
- 500 g fileta soma
- 500 g blitve
- 2 šargarepe
- 1/2 korena celera
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 3,5 dl neutralne pavlake
- 3 veća krompira
- 2 jajeta
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 1 kašičica senfa
- sok od pola limuna
- mešavina začina
Priprema:
1. Filete soma poprskati sokom od limuna i začiniti po ukusu.
3. Krompir zajedno sa korom obariti pa ga oguliti i iseći na kolutove.
4. Crni luk iseći na kockice, a šargarepu i celer izrendati na krupno rende.
5. Na malo maslinovog ulja propržiti beli luk te dodati blitvu. Pržiti uz neprestano mešanje dok blitva ne omekša, a suvišna tečnost ne ispari.
6. Posebno na malo ulja propržiti crni luk pa dodati šargarepu i celer te i njih kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode dok povrće ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
7. U ohlađeno povrće dodati neutralnu pavlaku, jaje, začine po ukusu i promešati.
8. Vatrostalnu posudu nauljiti te u nju sipati dinstani spanać da prekrije dno. Preko njega rasporediti filete soma i preliti smesom od neutralne pavlake.
9. Zatim odgore utisnuti kolutove krompira tako da se na krajevima preklapaju. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok jelo ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)