Brokoli sa mesom

Brokoli sa mesom

Autor: | 20/06/2013

0

Sastojci:

  • 1 brokoli srednje veličine
  • 700 g mešanog mlevenog mesa
  • 2 kriške hleba
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • 1 dl pavlake
  • 2 kašike seckanog peršuna
  • 200 g kačkavalja
  • prstohvat belog luka u prahu
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 60 g putera
  • 2 kašike brašna
  • 5 dl mleka
  • 3 paradajza
  • 2 kašike ulja
  • mešavina začina
  • so, biber

Priprema:

1. Hleb natopiti vodom, a potom ga ocediti i izmrviti.
2. Crni luk što sitnije iseckati, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno meso, jaje, izmrvljeni hleb, mlevenu papriku, crni i beli luk. Dodati začine po ukusu i dobro izmešati.
4. Brokoliju skatiti koren, ali ga ostaviti u komadu pa kratko blanširati u slanoj vodi da omekša.
5. U manjoj šerpi otopiti puter, dodati brašno i kratko propržiti. Zatim postepeno dolivati mleko i mešati dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati začine po ukusu. U gotov sos umešati žumance, pavlaku i peršun.
6. U okruglu nauljenu vatrostalnu činiju preručiti smesu od mesa i oblikovati kružnu veknu tako da sredina posude ostane prazna.
7. U sredinu staviti oceđeni brokoli te sve preliti bešamel sosom. Odozgo posuti kačkavaljem i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
8. Paradajz iseći na krugove. Pred kraj pečenja činiju izvaditi iz rerne, preko mesa rasporediti paradajz i vratiti u rernu da se dopeče.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još