Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 4 paradajza
- 150 g kulena
- 200 g mariniranih šampinjona
- 200 g kačkavalja
- 1 jaje
- 2 kašike mleka
- Origano
Način pripreme:
1. Paradajz i kulen iseći na kolutove, marinirane šampinjone na listove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. Lisnato testo pomoću oklagije istanjiti na debljinu od 0,5 cm, a potom okruglim zupčastim nožem iseći na kvadrate (9x9 cm).
3. Na sredinu svakog kvadrata staviti kolut paradajza, zatim kolut kulena i po nekoliko listova šampinjona. Posuti sa malo kačkavalja i origana po ukusu te dva paralelna kraja preklopiti da se dobije izgled zavežljaja. Na isti načinod preostalog materijala pripremiti još zavežljaja.
4. Umutiti jaje i mleko pa premazati zavežljaje i po sredini zabosti čačkalicu da se krajevi ne bi otvarali prilikom pečenja.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega poslagati pripremljene paketiće. Peći ih u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novogodišnja dekoracija u domu Tamare Dragičević i Petra Benčine kao iz najlepše bajke
Jelka Tamare Dragičević je prelepo ukrašena
22/12/2024
Saznajte višeNugat kuglice po receptu Nine Janković, novogodišnja poslastica koja se topi u ustima
Recept Nine Janković za nugat kuglice obožavaće cela porodica
22/12/2024
Saznajte višeSnežna novogodišnja bajka bez jelke! Deca su bili dekorateri Mirkinog prazničnog doma
Dom Mirke Vasiljević i Vujadina Savića je u pravom novogodišnjem ruhu
21/12/2024
Saznajte višeHONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
HONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
20/12/2024
Saznajte višePosne palačinke spremne za 10 minuta: Bez mleka i jaja, a mekane kao duša
Posne palačinke za celu porodicu
20/12/2024
Saznajte više
Komentari (0)