Za kore:
- 10 belanaca
- 10 kašika šećera
- 10 kašika mlevenih oraha
- 1 kašika sirćeta
- 50 g suvog grožđa
Za fil I:
- 5 dl mleka
- 5 kašika šećera
- 1 puding od vanile
- 3 žumanceta
- 150 g margarina
- 200 g mlevenih napolitanki
Za fil II:
- 7 žumanaca
- 5 kašika šećera
- 200 g čokolade
- 100 g margarina
- 150 g mlevenih oraha
- 5 kašika mlevenog keksa
Za glazuru od čokolade:
- 100 g čokolade
- 50 g putera
Priprema:
Kore:
1. Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera i 1/2 kašike sirćeta u čvrst sneg.
2. Potom dodati 5 kašika mlevenih oraha i promešati.
3. U okruglom kalupu na 160 ºC ispeći koru. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jednu koru, ali u nju dodati suvo grožđe.
Fil I:
1. U šerpu sipati 4 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
3. U ohlađeni puding dodati margarin i umutiti mikserom. Zatim dodati mlevene napolitanke i polako promešati.
Fil II:
1. Sjediniti žumanca sa šećerom i kuvati na pari dok se šećer ne otopi. Potom dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se i ona ne otopi.
2. U ohlađenu smesu dodati margarin i umutiti mikserom. Dodati mleveni keks i orahe i polako promešati.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati filom I i preklopiti drugom korom. Zatim naneti fil II i poravnati.
2. Čokoladu i puter otopiti na pari i preliti preko fila.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)