Sastojci:
- 4 veća bataka sa karabatakom
- 4 lista praške šunke
- 150 g kačkavalja
- 1/2 crvene paprike
- 3 dl juneće supe
- 1 manja glavica karfiola
- 3 jajeta
- 150 g brašna
- prezli po potrebi
- mešavina začina
- ulje, so
Priprema:
1. Pileće batake sa karabatakom uzdužno zaseći oštrim nožem. Zatim pažljivo odvojiti meso od kostiju, vodeći računa da se kožura ne ošteti kako bi se dobile šnicle.
3. Kačkavalj i crvenu papriku iseći na štapiće.
4. Šniclu položiti na radnu površinu tako da kožurom bude okrenuta nadole. Prekriti je listom praške šunke i staviti po dva štapića sira i paprike. Bočne stranice šnicle malo saviti ka unutra da sir ne iscuri te pažljivo urolovati i uvezati kuhinjskim koncem. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još rolnica.
5. Rolnice ispeći na vrelom ulju da porumene, a zatim dinstati uz povremeno dolivanje juneće supe dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
6. Karfiol iskidati na cvetove i kratko blanširati u slanoj vodi.
7. Blanširani karfiol uvaljati u brašno, potom u umućena jaja i na kraju u prezle. Pržiti ga na vrelom ulju dok ne porumeni.
8. Rolovane batake poslužiti uz pohovani karfiol.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Katalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
22/12/2025
Saznajte višeNovi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)