- 500 g spiralne testenine
- 400 g šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- 1 dl belog vina
- 1 kašika senfa
- 2 kašike gustina
- supe od povrća po potrebi
- 1 dl neutralne pavlake
- 1 kašika seckanog peršuna
- 4 kašike ulja
- mešavina začina,
- biber
Priprema:
1. Crni luk iseći na kockice, a šampinjone na listove.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati šampinjone i dinstati dok pečurke ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Potom posuti gustinom i promešati. Postepeno dolivati supu od povrća i mešati dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
5. Dodati belo vino, senf i začine po ukusu pa kuvati na umerenoj temperaturi da se dobije ujednačena smesa željene gustine.
6. U gotov umak dodati neutralnu pavlaku i promešati.
7. Obarenu testeninu preliti pripremljenim umakom i posuti peršunom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)