- 500 g spiralne testenine
- 400 g šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- 1 dl belog vina
- 1 kašika senfa
- 2 kašike gustina
- supe od povrća po potrebi
- 1 dl neutralne pavlake
- 1 kašika seckanog peršuna
- 4 kašike ulja
- mešavina začina,
- biber
Priprema:
1. Crni luk iseći na kockice, a šampinjone na listove.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati šampinjone i dinstati dok pečurke ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Potom posuti gustinom i promešati. Postepeno dolivati supu od povrća i mešati dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
5. Dodati belo vino, senf i začine po ukusu pa kuvati na umerenoj temperaturi da se dobije ujednačena smesa željene gustine.
6. U gotov umak dodati neutralnu pavlaku i promešati.
7. Obarenu testeninu preliti pripremljenim umakom i posuti peršunom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)