Sastojci:
- 450 g pilećeg belog mesa
- 1 mala glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 jaje
- 5 kašika prezli
- 300 g klobuka šampinjona
- 150 g kajmaka
- 150 g kačkavalja
- 600 g krompira
- 3 dl ulja, kari
- mešavina začina
Priprema:
1. Pileće belo meso, crni i beli luk samleti na mašini za mlevenje.
3. Od pripremljene smese oblikovati manje pljeskavice težine 60 g.
4. Klobuke šampinjona oprati i osušiti. Na sredinu svake pljeskavice staviti klobuk šampinjona a potom ga obložiti mesom.
5. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, poprskati sa malo ulja i poslagati u nju pripremljena gnezda. U sredinu svakog gnezda staviti kašičicu kajmaka i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
6. Pred kraj pečenja na svako gnezdo od mesa staviti kocku kačkavalja i vratiti nakratko u rernu dok se ne sir ne otopi.
7. Krompir oguliti i iseći na štapiće a potom ga propržiti na vrelom ulju i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)