Sastojci:
- 800 g njoka
- 120 g ljuspica soje
- 1 glavica crnog luka
- 1 crvena paprika
- 5 dl soka od paradajza
- 2 šargarepe
- origano
- 4 kašike ulja
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Crni luk i crvenu papriku očistiti i iseći na kockice, a šargarepu izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a potom dodati šargarepu i crvenu papriku te i njih kratko propržiti. Dodati ljuspice soje, naliti sokom od paradajza i nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustina.
4. Pred kraj kuvanja dodati origano i začine po ukusu.
5. Njoke obariti u ključaloj vodi sa nekoliko kapi ulja, a zatim ih ocediti od suvišne tečnosti.
6. Obarene njoke preliti pripremljenim umakom od soje.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte višeDea Đurđević istopila 30 kilograma uz pomoć doručka od četiri namirnice
Doručak Dee Đurđević sastoji se od ovih namirnica
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)