Rižoto sa piletinom i kobasicama

Rižoto sa piletinom i kobasicama

Autor: | 17/05/2013

0

Sastojci:

  • 350 g pilećeg belog mesa
  • 150 g dimljenih suvih kobasica
  • 1 glavica crnog luka
  • 1/2 praziluka
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 200 g pelata paradajza
  • 170 g integralnog pirinča
  • ulje
  • mešavina začina
  • biber

Priprema:

1. Pileće belo meso iseći na tanke štapiće, kobasice na kolutove, a crni luk i praziluk na kockice.

2. Crvenu i zelenu papriku očistiti od peteljki i semena te iseći na krupnije kocke.
3. Integralni pirinač obariti pa ga ocediti od suvišne tečnosti.
4. U teflonskom tiganju na malo ulja propržiti crni luk i praziluk, a zatim dodati piletinu te i nju kratko propržiti da promeni boju.
5. Potom dodati crvenu i zelenu papriku i pržiti dok paprika ne omekša.
6. Zatim dodati pelat paradajza, dimljene kobasice i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi uz dolivanje vode dok svi sastojci ne omekšaju.
7. Pred kraj dinstanja dodati integralni pirinač i polako promešati da se dobije ujednačena smesa.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti