Sastojci:
- 350 g pilećeg belog mesa
- 150 g dimljenih suvih kobasica
- 1 glavica crnog luka
- 1/2 praziluka
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 200 g pelata paradajza
- 170 g integralnog pirinča
- ulje
- mešavina začina
- biber
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na tanke štapiće, kobasice na kolutove, a crni luk i praziluk na kockice.
3. Integralni pirinač obariti pa ga ocediti od suvišne tečnosti.
4. U teflonskom tiganju na malo ulja propržiti crni luk i praziluk, a zatim dodati piletinu te i nju kratko propržiti da promeni boju.
5. Potom dodati crvenu i zelenu papriku i pržiti dok paprika ne omekša.
6. Zatim dodati pelat paradajza, dimljene kobasice i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi uz dolivanje vode dok svi sastojci ne omekšaju.
7. Pred kraj dinstanja dodati integralni pirinač i polako promešati da se dobije ujednačena smesa.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)