Sastojci:
- 2 mala pileta
- 2 limuna
- 12 čenova belog luka
- 1 veza sveže majčine dušice
- maslinovo ulje
- morska so
Način pripreme:
1. Uzmite dva mala pileta u stavite ih u pleh obložen papirom za pečenje.
3. U svako pile stavite po tri čena belog luka, dve kriške limuna i pola veze majčine dušice. Kuvarskim koncem vežite batake svakog pileta jedan za drugi, sa gornje i sa donje strane.
4. Razbacajte ostatak čenova belog luka i kriški limuna oko piletine po plehu. Ugurajte ispod njih cele strukove majčine dušice. Premažite pile maslinovim uljem i posolite morskom solju. Pecite piletinu u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni, 30 - 35 minuta.
5. Servirajte pečeno pile sa zelenom salatom sa dresingom od majoneza, pavlake i luka.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)