Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
2 mlade tikvice
120 g dimljenog kačkavalja
rendana kora od jednog limuna
prezli po potrebi
mešavina začina
3 jajeta
200 g brašna
2 dl ulja
200 g majoneza
origano, biber
kari
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na šire trake, posuti karijem i začinima po ukusu.
2. Mlade tikvice oprati i iseći na listove, a kačkavalj iseći na šnite.
3. Na radnu površinu staviti parče mesa, na njega list tikvice, zatim šnitu sira, pa ponovo list tikvice i završiti parčetom mesa. Potom sve uzdužno nanizati na štapić za ražnjić. Na isti način pripremiti još ražnjića.
4. Sjediniti prezle, rendanu koru limuna i origano.
5. Pripremljene ražnjiće uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u pripremljenu smesu od prezli. Pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
6. Pržene ražnjiće poslužiti uz majonez.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte višeDea Đurđević istopila 30 kilograma uz pomoć doručka od četiri namirnice
Doručak Dee Đurđević sastoji se od ovih namirnica
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)