Sastojci:
4 krompira srednje veličine
3 jajeta
300 g pilećeg belog mesa
200 g majoneza
2 dl neutralne pavlake
1 glavica crvenog luka
1 jabuka
200 g ananasa iz konzerve
50 g oraha
1 crvena paprika
100 g goveđe pečenice
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Pileće belo meso staviti u veću šerpu, naliti vodom i kuvati na umerenoj temperaturi 10 min. Dodati oguljen krompir pa nastaviti sa kuvanjem dok sastojci ne omekšaju.
2. Obareno meso i krompir ocediti, ostaviti da se ohladi i iseći na kocke.
3. Jaja obariti i izrendati na krupno rende. Jabuku očistiti, te i nju izrendati na krupno rende.
4. Crveni luk iseći na rebarca, ananas ocediti od soka i iseći na kocke, crvenu papriku i orah što sitnije iseckati. Goveđu pečenicu iseći na trake.
5. Posebno sjediniti majonez i neutralnu pavlaku, dodati začine po ukusu i polako promešati.
6. Pripremiti veću staklenu posudu pa dno prekriti polovinom krompira, posuti polovinom pečenice i naneti malo pripremljene mešavine od pavlake i majoneza. Zatim rasporediti luk, polovinu piletine i papriku, te premazati pripremljenom mešavinom.
7. Naneti preostali krompir i pečenicu, posuti jabukama i premazati mešavinom. Završiti slojem od ananasa, preostale piletine i oraha, te premazati mešavinom i posuti jajima.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novogodišnja dekoracija u domu Tamare Dragičević i Petra Benčine kao iz najlepše bajke
Jelka Tamare Dragičević je prelepo ukrašena
22/12/2024
Saznajte višeSnežna novogodišnja bajka bez jelke! Deca su bili dekorateri Mirkinog prazničnog doma
Dom Mirke Vasiljević i Vujadina Savića je u pravom novogodišnjem ruhu
21/12/2024
Saznajte višeHONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
HONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
20/12/2024
Saznajte višePosne palačinke spremne za 10 minuta: Bez mleka i jaja, a mekane kao duša
Posne palačinke za celu porodicu
20/12/2024
Saznajte višeOdržana gala premijera Diznijeve animacije "Mufasa - Kralj lavova“
Održana gala premijera Diznijeve animacije "Mufasa: Kralj lavova“
19/12/2024
Saznajte više
Komentari (0)