Sastojci:
4 krompira srednje veličine
3 jajeta
300 g pilećeg belog mesa
200 g majoneza
2 dl neutralne pavlake
1 glavica crvenog luka
1 jabuka
200 g ananasa iz konzerve
50 g oraha
1 crvena paprika
100 g goveđe pečenice
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Pileće belo meso staviti u veću šerpu, naliti vodom i kuvati na umerenoj temperaturi 10 min. Dodati oguljen krompir pa nastaviti sa kuvanjem dok sastojci ne omekšaju.
2. Obareno meso i krompir ocediti, ostaviti da se ohladi i iseći na kocke.
3. Jaja obariti i izrendati na krupno rende. Jabuku očistiti, te i nju izrendati na krupno rende.
4. Crveni luk iseći na rebarca, ananas ocediti od soka i iseći na kocke, crvenu papriku i orah što sitnije iseckati. Goveđu pečenicu iseći na trake.
5. Posebno sjediniti majonez i neutralnu pavlaku, dodati začine po ukusu i polako promešati.
6. Pripremiti veću staklenu posudu pa dno prekriti polovinom krompira, posuti polovinom pečenice i naneti malo pripremljene mešavine od pavlake i majoneza. Zatim rasporediti luk, polovinu piletine i papriku, te premazati pripremljenom mešavinom.
7. Naneti preostali krompir i pečenicu, posuti jabukama i premazati mešavinom. Završiti slojem od ananasa, preostale piletine i oraha, te premazati mešavinom i posuti jajima.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)