Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
2 crvene paprike
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 kašičica senfa
1 dl pavlake
2 kriške bajatog hleba
1 dl mleka
3 jajeta
2 kašike seckanog peršuna
mešavina začina
biber
Za sos od karija:
3 dl neutralne pavlake
4 trougla topljenog
sira
mešavina začina
kari
Priprema:
1. Pileće belo meso, papriku, crni i beli luk samleti na mašini za mlevenje.
2. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti ih u čvrst sneg.
3. Kriške hleba natopiti mlekom a potom ih ocediti od suvišne tečnosti i izmrviti.
4. U većoj posudi sjediniti izmrvljen hleb, mleveno meso, papriku i luk, žumanca, senf, pavlaku, peršun i začine po ukusu. Dodati sneg od belanaca i polako promešati.
5. Dublji i uži kalup obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
6. Posebno sjediniti neutralnu pavlaku, topljeni sir, kari i začine po ukusu, te kratko prokuvati.
7. Pečenu veknu iseći na parčad i preliti je pripremljenim sosom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)