Pileća vekna u sosu od karija

Pileća vekna u sosu od karija

Autor: | 27/12/2014

0

Sastojci:

500 g pilećeg belog mesa
2 crvene paprike
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 kašičica senfa
1 dl pavlake
2 kriške bajatog hleba
1 dl mleka
3 jajeta
2 kašike seckanog peršuna
mešavina začina
biber
Za sos od karija:
3 dl neutralne pavlake
4 trougla topljenog
sira
mešavina začina
kari

Priprema:

1. Pileće belo meso, papriku, crni i beli luk samleti na mašini za mlevenje.
2. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti ih u čvrst sneg.
3. Kriške hleba natopiti mlekom a potom ih ocediti od suvišne tečnosti i izmrviti.
4. U većoj posudi sjediniti izmrvljen hleb, mleveno meso, papriku i luk, žumanca, senf, pavlaku, peršun i začine po ukusu. Dodati sneg od belanaca i polako promešati.
5. Dublji i uži kalup obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
6. Posebno sjediniti neutralnu pavlaku, topljeni sir, kari i začine po ukusu, te kratko prokuvati.
7. Pečenu veknu iseći na parčad i preliti je pripremljenim sosom.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još