Sastojci:
500 g krupnih šupljih makarona
500 g mlevenog mesa
250 g bukovača
1 glavica crnog luka
2 dl soka od paradajza
40 g parmezana
150 g feta sira
3 jajeta
3 dl mleka
1/2 kašičice belog luka u prahu
5 kašika ulja
origano, biber
mešavina začina, so
Priprema:
1. Makarone obariti u slanoj vodi, vodeći računa o tome da se ne raspadnu. Zatim ih ocediti, uvaljati u parmezan i ostaviti po strani.
2. Crni luk i bukovače iseći na kockice.
3. Na malo ulja propržiti luk da bude staklast, a zatim dodati bukovače, te i njih kratko propržiti. Dodati mleveno meso i dinstati uz povremeno dolivanje soka od paradajza. Pred kraj dodati beli luk u prahu, origano, začine po ukusu i dinstati dok suvišna tečnost ne uvri a meso ne omekša.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju vertikalno poslagati pripremljene makarone jednu do druge sa šupljinama okrenutim nagore.
5. Fil od mesa sipati preko makarona i blako utisnuti kako bi se ispunjile šupljine testa.
6. Feta sir izrendati na krupno rende, sjediniti sa jajima i mlekom pa dobro umutiti. Pripremljenu smesu preliti preko makarona i protresti posudu kako bi masa ispunila šupljine. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte višeDea Đurđević istopila 30 kilograma uz pomoć doručka od četiri namirnice
Doručak Dee Đurđević sastoji se od ovih namirnica
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)