Sastojci:
8 l domaćeg mleka
6 dl jogurta
100 g soli
Priprema:
1. U veću šerpu sipati mleko, posoliti, dodati jogurt i kuvati na umereno temperaturi dok ne proključa. Nastaviti sa kuvanjem mešajući bez prekida 15 minuta.
2. Odgovarajući kalup sa rupičastim dnom obložiti duplom gazom, sipati u njega pripremljenu smesu, pritisnuti teškim predmetom i ostaviti da se stegne.
3. Sir držati u kalupu 24 časa kako bi se dobro ocedio.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)