Sastojci:
700 g pilećeg belog mesa
250 g praške šunke
200 g mesnate slanine
300 g lisnatog testa
50 g zelenih maslina bez koštica
1 crvena paprika
2 jajeta
3 kašike ulja
0,5 dl vinjaka
susam, so, biber
Priprema:
1. Masline, 150 g piletine, 100 g praške šunke i očišćenu papriku krupno iseći. Ostatak piletine, praške šunke i slanine samleti na mašinu za mlevenje.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlevene i krupno seckane sastojke. Dodati jaje, vinjak i začine po ukusu, te dobro izmešati.
3. Lisnato testo istanjiti na debljinu od 0,5 cm. Pravougaoni, uzak kalup nauljiti, te dno i bočne stranice obložiti testom.
4. Sipati u njega pripremljenu smesu i poravnati. Prekriti ostatkom testa, premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)