Sastojci:
1,5 l jogurta
4 kesice želatina u prahu
6 šargarepa
6 kiselih krastavaca
6 jaja
300 g listova praške šunke
Priprema:
1. Šargarepu oguliti i skuvati u slanoj vodi, proce diti je i iseći na štapiće. Kisele krastavce takođe iseći na štapiće.
2. Jaja obariti, oljuštiti ih i iseći na kolutove.
3. U mlak jogurt dodati želatin u prahu i promešati.
4. U pravougaonu vatrostalnu posudu sipati malo pripremljene smese od želatina. Naneti listove praške šunke i opet preliti sa malo želatina. Poslagati šargarepu i preliti sa malo želatina. Naneti kisele krastavce i zaliti sa malo želatina. Na kraju poređati kolutove jaja i preliti ostatkom želatina.
5. Pripremljenu masu ostaviti u frižider da se stegne, zatim iseći na kocke i poslužiti.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)